Den moderne byggestilRationel DOMUS/ALDUS

DOMUS i træ og ALDUS i træ/alu er energibesparende vinduer med lige, rene linjer. Det giver et stilrent og minimalistisk ramme- og karmdesign. DOMUS og ALDUS passer til den moderne byggestil, der typisk ses i type-og parcelhuse fra 60’erne og frem. Det stilrene og funktionelle design med lige kanter egner sig godt til facader, hvor du ønsker en moderne, enkel og funktionalistisk stil. Vinduernes energivenlige konstruktion med 2-lags ruder minimerer samtidig din boligs energitab. Har eller ønsker du en udestue, vinterhave eller karnap med store vinduespartier, er DOMUS og ALDUS også velegnet til dette, da vinduerne er nemme at bygge sammen.

Se flere Rationel DOMUS og ALDUS vinduer i inspirationsgalleriet


Stilrene produktdetaljer 

Aldus2 Aldus4 Aldus5
Elegant indbygget friskluftventil.* Arkitekttegnet greb i stilrent design. 36 mm eller 68 mm smal energisprosser.*
Aldus1 Aldus3
Glasliste i aluminium, skåret i smig. Justerbare beslag.  

Med DOMUS og ALDUS får du de lige og enkle rammer og karme, som understøtter den moderne og funktionelle byggestil. Vinduerne leveres med et arkitekttegnet og stilfuldt greb, som også fås med børnesikring og lås, der gør det ekstra sikkert. Beslagene er justerbare, så du sikres tætte vinduer og døre år efter år. Ønsker du sprosser, leverer vi også DOMUS og ALDUS med 36 mm eller 68 mm smalle og stilrene energisprosser. Vinduerne kan fås med en elegant indbygget friskluftventil, så du kan lufte ud uden at åbne vinduet. Desuden har DOMUS og ALDUS en aluminiumsglasliste, skåret i smig, som giver en flot finish og sikrer lang levetid.

* Kræver tilkøb


Mulige åbnefunktioner

Med DOMUS og ALDUS kan du vælge mellem fem forskellige måder at åbne dit vindue. Ud fra åbnefunktionerne kan du sammensætte dit vindue, som du gerne vil have det. Du kan for eksempel have et 3-fagsvindue, hvor de to yderste fag er sidehængte, mens det midterste fag har en fast karm og ikke kan åbnes. Eller du kan vælge, at alle tre fag, skal være sidehængte. Åbnefunktionerne giver forskellige muligheder i forhold til rengøring, vedligeholdelse og redning. Overvej derfor, hvilke åbnefunktioner, der passer til netop din bolig og dine behov.

Klik på illustrationerne nedenfor og læs mere om de forskellig åbnefunktioner til DOMUS og ALDUS.

I DOMUS og ALDUS serierne kan du få syv forskellige typer af døre. Klik på illustrationerne nedenfor og læs mere om de forskellige døre i DOMUS og ALDUS.


Farver

Vinduer og døre i forskellige farver giver mulighed for at tilføje husets udseende ekstra liv og karakter. Rationel anvender farver fra RAL-skalaen, som indeholder et meget stort udvalg af farver. Med DOMUS vinduer og døre kan du efter eget valg få én standard RAL-farve indvendig og udvendig. Det er dog også muligt at få DOMUS i forskellige farver ud-og indvendigt mod et pristillæg. ALDUS kan du få i to farver uden merpris.

Hvid
Hvid
RAL 9010

Cremehvid
Cremehvid
RAL 9001

Lysgraa
Lysgrå
RAL 7035

Skifergraa
Skifergrå
RAL 7015

Antrazitgraa
Antrazitgrå
RAL 7016

Sort
Sort
RAL 9005

Solvgraa
Sølvgrå
RAL 7001

Chokoladebrun
Chokoladebrun
RAL 8017

Olivengron
Olivengrøn
RAL 6003

Granitfarver (kun til ALDUS)

Granit Hvid
Hvid
SAA10F Sablé
Granit Gris2150
Gris
2150 Sablé
Granit Gris2400
Gris
2400 Sablé
Granirt Gris2900
Gris
2900 Sablé
Granit Noir2100
Noir
2100 Sablé
Granit Noir900
Noir
900 Sablé

SPECIALFARVER

Udover de viste standardfarver kan du vælge mellem et stort antal specialfarver fra RAL-skalaen. Vores forhandlere kan oplyse dig prisen på en specialfarve.

VIGTIGT

Hos Rationel kan vi ikke garantere for farveægtheden i de viste farveeksempler. Anvend derfor et autoriseret RAL-farvekort eller en farveprøve hos én af vores forhandlere, når du vælger farve.


Ruder

I DOMUS er ruderne som standard 26 mm tykke 2-lags energiruder, mens ALDUS som standard leveres med 32 mm tykke 2-lags energiruder. Ruder skal primært give udsyn og lysindfald i din bolig samtidig med, at de holder kulde ude. Med ruder fra Rationel kan du dog også få opfyldt andre specifikke behov. Vores ruder kan fås, så de vanskeliggør indbrud, afskærmer for sol og varme, reducerer lyd samt mindsker indkigget og risikoen for skader på personer. Ruderne kan også fungere som en visuel effekt i dit byggeri. Derfor bør du overveje, om du ønsker at tilføje ekstra egenskaber til vores standard energiruder.

Klik på ikonerne nedenfor for at læse mere om vores standard energiruder samt de egenskaber, du kan tilføje.

Rude

 

Tilbage til vinduer & døre

Print
Vi benytter Cookies.

Ved at klikke videre på rationel.dk, accepterer du automatisk brugen af cookies.

 • Holdbarhedstestet
  • Indbrudssikring
  • Slitage
  • Vandtæthed
  • Udvidet vandtæthed
  • Modstandskraft
 • Energirigtighed
  • Energirigtighed
  • Bæredygtighed
 • Find dit vindue
  • Klassisk byggestil
  • Moderne byggestil
  • Lavenergi- og passivehuse
 • Indhent et tilbud