Vinduer i moderne stil:

DOMUS og ALDUS
til renovering

DOMUS i træ og ALDUS i træ/alu er energibesparende vinduer med lige, rene linjer. Det giver et stilrent og minimalistisk ramme- og karmdesign. DOMUS og ALDUS passer til den moderne byggestil, der typisk ses i type-og parcelhuse fra 60’erne og frem. Det stilrene og funktionelle design med lige kanter egner sig godt til facader, hvor du ønsker en moderne, enkel og funktionalistisk stil. Vinduernes energivenlige konstruktion med 2-lags ruder minimerer samtidig din boligs energitab. Har eller ønsker du en udestue, vinterhave eller karnap med store vinduespartier, er DOMUS og ALDUS også velegnet til dette, da vinduerne er nemme at bygge sammen.

Indhent et
tilbud

 


DOMUS eller ALDUS

Du kan få stort set det samme tilbehør, de samme modeller, samme størrelser og så videre til de to serier. Den eneste forskel er sammensætningen af materialer. DOMUS er træ fra yderst til inderst, mens ALDUS har en udvendig aluminiumsprofil.

 

Træ

Snit Domus

Vores DOMUS vinduer af træ består af en solid trækonstruktion fra yderst til inderst. Vores trævinduer har en høj isoleringsevne, lang levetid, er bæredygtige, lette at rengøre og vedligeholde og har et naturligt, smukt udtryk.

Træ/alu

Snit Aldus

Vores ALDUS vinduer af træ/alu er fremstillet i en solid trækonstruktion med en aluminiumsprofil på den udvendige side. Aluminiumsprofilen gør vinduet særdeles modstandsdygtigt over for vind, vejr og solens nedbrydning. Med Rationels træ/alu vinduer får du alle fordelene fra træet og minimal vedligeholdelse

 


Tæt på de moderne detaljer

 

Friskluft Ventil

1 Elegant indbygget friskluftventil *

Rv Greb

2 Arkitekttegnet greb i stilrent design

Energisprosser

3 36 mm eller 68 mm smal energisprosser *

Glasliste

4 Glasliste i aluminium, skåret i smig

Justerbar Haenglser

5 Justerbare beslag

 

 

Med DOMUS og ALDUS får du de lige og enkle rammer og karme, som understøtter den moderne og funktionelle byggestil. Vinduerne leveres med et arkitekttegnet og stilfuldt greb, som også fås med børnesikring og lås, der gør det ekstra sikkert. Beslagene er justerbare, så du sikres tætte vinduer og døre år efter år. Ønsker du sprosser, leverer vi også DOMUS og ALDUS med 36 mm eller 68 mm smalle og stilrene energisprosser. Vinduerne kan fås med en elegant indbygget friskluftventil, så du kan lufte ud uden at åbne vinduet. Desuden har DOMUS og ALDUS en aluminiumsglasliste, skåret i smig, som giver en flot finish og sikrer lang levetid.

* Kræver tilkøb

 


Mulige åbnefunktioner

Med DOMUS og ALDUS kan du vælge mellem fem forskellige måder at åbne dit vindue. Ud fra åbnefunktionerne kan du sammensætte dit vindue, som du gerne vil have det. Du kan for eksempel have et 3-fagsvindue, hvor de to yderste fag er sidehængte, mens det midterste fag har en fast karm og ikke kan åbnes. Eller du kan vælge, at alle tre fag, skal være sidehængte. Åbnefunktionerne giver forskellige muligheder i forhold til rengøring, vedligeholdelse og redning. Overvej derfor, hvilke åbnefunktioner, der passer til netop din bolig og dine behov.

Klik på illustrationerne nedenfor og læs mere om de forskellig åbnefunktioner til DOMUS og ALDUS.

 

Fastkarmsvindue

1 Fast karm

Topstyret Vindue

2 Topstyret

Sidehaengt Vindue

3 Sidehængt

Topvende Vindue

4 Topvende

Sidestyret Vindue

5 Sidestyret

     

 

I DOMUS og ALDUS serierne kan du få syv forskellige typer af døre. Klik på illustrationerne nedenfor og læs mere om de forskellige døre i DOMUS og ALDUS.

Facadedoer

1 Facadedør

Halvdoer

2 Facadehalvdør

Pladedoer

3 Pladedør

Terrassedoer

4 Terrassedør

Branddoer

5 Branddør

Haeveskydedoer

6 Hæveskydedør

   

 

 


Farver

Vinduer og døre i forskellige farver giver mulighed for at tilføje husets udseende ekstra liv og karakter. Rationel anvender farver fra RAL-skalaen, som indeholder et meget stort udvalg af farver. Med DOMUS vinduer og døre kan du efter eget valg få én standard RAL-farve indvendig og udvendig. Det er dog også muligt at få DOMUS i forskellige farver ud-og indvendigt mod et pristillæg. ALDUS kan du få i to farver uden merpris.

 

Standard RAL farver

Hvid

Hvid RAL 9010

Creme

Cremehvid RAL 9001

Lysgraa

Lysgrå RAL 7035

Skifergraa

Skifergrå RAL 7015

Antrazit

Antrazitgrå RAL 7016

Sort

Sort RAL 9005

Solvgraa

Sølvgrå RAL 7001

Chokolade

Chokoladebrun RAL 807

Oliven

Olivengrøn RAL 6003

     

 

Granitfarver (kun til ALDUS)

Hvid Granit

Hvid SAA10F Sablé

Gris2150

Gris 2150 Sablé

Gris2400

Gris 2400 Sablé

Gris2900

Gris 2900 Sablé

Noir2100

Noir 2100 Sablé

Noir900

Noir 900 Sablé

 

SPECIALFARVER

Udover de viste standardfarver kan du vælge mellem et stort antal specialfarver fra RAL-skalaen. Hos Rationels forhandlere kan du på oplyst, hvad det koster at vælge en specialfarve.

 

VIGTIGT

Rationel garanterer ikke for farveægtheden i de viste farveeksempler. Det er derfor vigtigt, at du benytter et autoriseret RAL-farvekort, når du vælger den ønskede farve. Du finder et RAL-farvekort hos alle Rationels forhandlere.

 


Ruder

I DOMUS er ruderne som standard 26 mm tykke 2-lags energiruder, mens ALDUS som standard leveres med 32 mm tykke 2-lags energiruder. Ruder skal primært give udsyn og lysindfald i din bolig samtidig med, at de holder kulde ude. Med ruder fra Rationel kan du dog også få opfyldt andre specifikke behov. Vores ruder kan fås, så de vanskeliggør indbrud, afskærmer for sol og varme, reducerer lyd samt mindsker indkigget og risikoen for skader på personer. Ruderne kan også fungere som en visuel effekt i dit byggeri. Derfor bør du overveje, om du ønsker at tilføje ekstra egenskaber til vores standard energiruder.

Klik her for at læse mere om vores standard energiruder samt de egenskaber, du kan tilføje.

 

Decor

Rationel DECOR

Solar

Rationel SOLAR

Sound

Rationel SOUND

Secure

Rationel SECURE

Facade

Rationel FACADE

Safety

Rationel SAFETY

Indhent et
tilbud

Vi benytter Cookies.

Ved at klikke videre på rationel.dk, accepterer du automatisk brugen af cookies.