Vinduer og døre

Vælg din byggestil

Moderne Aura Auraplus

Vinduer i moderne byggestil:

til renovering og nybyggeri

AURA OG AURAPLUS

Pil Graa Klik her
Klassisk Forma Formaplus

Vinduer i klassisk byggestil:

til renovering og nybyggeri

FORMA OG FORMAPLUS

Pil Graa Klik her
 

Vinduer

Hos Rationel har du mulighed for at vælge, hvordan dine vinduer skal åbne (åbnefunktioner). Har du et vindue med flere rammer, kan alle rammerne have samme åbnefunktion, eller nogle rammer kan åbne anderledes end andre. Du kan også vælge en fast karm, som betyder, at vinduet ikke kan åbnes. De enkelte åbnefunktioner giver forskellige muligheder i forhold til rengøring og redning. Det er derfor vigtigt, at du overvejer hvilke åbnefunktioner, der passer til din bolig og dine behov.

Klik på illustrationerne nedenfor og læs mere om de forskellig åbnefunktioner. Her kan du også se, hvilke åbnefunktioner du kan få i hver produktserie.

Fastkarmsvindue

1Fast karm

Topstyret Vindue

2Topstyret

Sidehaengt Vindue

3Sidehængt

Topvende Vindue

4Topvende

Sidestyret Vindue

5Sidestyret

Sidevende Vindue

6Sidevende

Sidebundhaengt Vindue

7Bund- og sidehængt

 

 


Døre

Hos Rationel producerer vi også en række forskellige døre til forskellige formål. Dørene har vi valgt at dele op i hovedtyperne yderdøre og havedøre. Under disse hovedtyper finder du flere forskellige undertyper. Så kan du vælge den type dør, der opfylder dine ønsker og behov.

Yderdøre

Yderdøre er en stor del af husets design og arkitektoniske udtryk og skal harmonere med boligens byggestil. Derfor er det vigtigt, at du overvejer dørenes design og formål grundigt. Hos Rationel sælger vi følgende typer af yderdøre:

Facadedoer

1Facadedør

Pladedoer

2Pladedør

 

Vores facadedøre består af en karm og en ramme, som kan leveres med sprosser og/eller poste. Facadedørenes felter kan så enten udfyldes med glas eller en komposit isoleret fylding.

Ønsker du derimod en pladedør som hoveddør, giver vores pladedør dig mulighed for at vælge mellem forskellige sporinger og udskæringer. Så får du netop det design, du ønsker til din hoveddør. Pladedøren fås også som en branddør, der kan modstå brand i en halv time.

Havedøre

Med vores havedøre får du hurtig og nem adgang til husets terrasse og have. Samtidig giver havedørens store glasparti dig mulighed for at nyde havens udseende, selvom du opholder dig indenfor. Hos Rationel sælger vi en række af forskellige havedøre:

Terrassedoer

4Terrassedøre

Vinduesdoer

5Vinduesdør

Sidebundhaengtdoer

6Altandør

Haeveskydedoer

7Hæveskydedør

Foldedoer

8Foldedør

     

 


Træ eller træ/alu

Ligegyldigt om du vælger træ eller træ/alu, kan du få stort set det samme tilbehør, de samme modeller, samme størrelser og så videre til de to serier. Den eneste forskel er sammensætningen af materialer.

Træ

Trae

Vores vinduer og døre af træ; Rationel FORMA og Rationel AURA, består af en solid trækonstruktion fra yderst til inderst. Vores trævinduer og -døre har en høj isoleringsevne, lang levetid, er bæredygtige, lette at rengøre og vedligeholde og har et naturligt, smukt udtryk.

Træ/alu

Trae Alu

Vores træ/alu vinduer og døre; Rationel FORMAPLUS og Rationel AURAPLUS er fremstillet i en solid trækonstruktion med en aluminiumsprofil på den udvendige side. Aluminiumsprofilen gør vinduet/døren særdeles modstandsdygtigt over for vind, vejr og solens nedbrydning, og gør samtidig, at vinduet /døren ikke skal males. Med Rationels træ/alu vinduer og døre får du alle fordelene fra træet og minimal vedligeholdelse.

 


Ruder til ethvert formål

Ruder skal primært holde på varmen, sørge for udsigt og lysindfald. Men derudover kan de opfylde mange andre behov, der er værd at overveje. Rationel ruder kan både skærme mod solen, mindske risikoen for personskade, hvis ruden smadres, være støjreducerende og indbrudshæmmende. Disse egenskaber kan også ofte kombineres, så flere funktioner bliver opfyldt i en og samme rude. Tænk over, om dine nye vinduer skal være med særlige egenskaber.

Læs mere om
energiruder

Vi benytter Cookies.

Ved at klikke videre på rationel.dk, accepterer du automatisk brugen af cookies.