Vinduer og døre

Vælg din byggestil her

Patus Aldus Aura

InspirationsgalleriVinduesdesigner KnapSe udvalget af energiruder

 

Vinduer

Hos Rationel har du mulighed for at vælge, hvordan dine vinduer skal åbne (åbnefunktioner). Har du et vindue med flere rammer, kan alle rammerne have samme åbnefunktion, eller nogle rammer kan åbne anderledes end andre. Du kan også vælge en fast karm, som betyder, at vinduet ikke kan åbnes. De enkelte åbnefunktioner giver forskellige muligheder i forhold til rengøring og redning. Det er derfor vigtigt, at du overvejer hvilke åbnefunktioner, der passer til din bolig og dine behov.

Klik på illustrationerne nedenfor og læs mere om de forskellig åbnefunktioner. Her kan du også se, hvilke åbnefunktioner du kan få i hver produktserie.

Døre

Hos Rationel producerer vi også en række forskellige døre til forskellige formål. Dørene har vi valgt at dele op i hovedtyperne yderdøre og havedøre. Under disse hovedtyper finder du flere forskellige undertyper. Så kan du vælge den type dør, der opfylder dine ønsker og behov.

Yderdøre

Yderdøre er en stor del af husets design og arkitektoniske udtryk og skal harmonere med boligens byggestil. Derfor er det vigtigt, at du overvejer dørenes design og formål grundigt. Hos Rationel sælger vi følgende typer af yderdøre:

 

Vores facadedøre består af en karm og en ramme, som kan leveres med sprosser og/eller poste. Facadedørenes felter kan så enten udfyldes med glas eller en komposit isoleret fyldning. Du kan også vælge, at få vores halvdør. Her kan du åbne den øverste halvdel af døren enten alene eller sammen med den nederste dørhalvdel.

Ønsker du derimod en pladedør som hoveddør, giver vores pladedør dig mulighed for at vælge mellem forskellige sporinger og udskæringer. Så får du netop det design, du ønsker til din hoveddør. Pladedøren fås også som en branddør, der kan modstå brand i en halv time.

 

Havedøre

Med vores havedøre får du hurtig og nem adgang til husets terrasse og have. Samtidig giver havedørens store glasparti dig mulighed for at nyde havens udseende, selvom du opholder dig indenfor. Hos Rationel sælger vi en række af forskellige havedøre:

 

 

Døre og vinduer i træ eller træ/alu

Ligegyldigt om du vælger træ eller træ/alu, kan du få stort set det samme tilbehør, de samme modeller, samme størrelser og så videre til de to serier. Den eneste forskel er sammensætningen af materialer.

Skal der vælges træ eller træ/alu?

TRÆ VINDUER OG DØRE

Vores vinduer og døre af træ; PATUS, DOMUS og Rationel AURA, består af en solid trækonstruktion fra yderst til inderst. Vores trævinduer og -døre har en høj isoleringsevne, lang levetid, er bæredygtige, lette at rengøre og vedligeholde og har et naturligt, smukt udtryk.


TRÆ/ALU VINDUER OG DØRE

Vores træ/alu vinduer og døre; PATUS+, ALDUS og Rationel AURAPLUS er fremstillet i en solid trækonstruktion med en aluminiumsprofil på den udvendige side. Aluminiumsprofilen gør vinduet/døren særdeles modstandsdygtigt over for vind, vejr og solens nedbrydning, og gør samtidig, at vinduet /døren ikke skal males. Med Rationels træ/alu vinduer og døre får du alle fordelene fra træet og minimal vedligeholdelse.

Vi benytter Cookies.

Ved at klikke videre på rationel.dk, accepterer du automatisk brugen af cookies.

 • Holdbarhedstestet
  • Indbrudssikring
  • Slitage
  • Vandtæthed
  • Udvidet vandtæthed
  • Modstandskraft
 • Energirigtighed
  • Energirigtighed
  • Bæredygtighed
 • Find dit vindue
  • Klassisk byggestil
  • Moderne byggestil
  • Lavenergi- og passivehuse
 • Indhent et tilbud