Test- og udviklingsfabrik i Ringkøbing

Test- og udviklingsfabrik i Ringkøbing

27-08-2015

Vinduesproducenterne Rationel og VELFAC fordobler antallet af medarbejdere ansat til forskning og udvikling, når ny test-og udviklingsfabrik åbner i Ringkøbing i november 2015. Begge virksomheder oplever vækst både på hjemme- og eksportmarkederne og ser et yderligere vækstpotentiale i at accelerere udviklingsarbejdet med nye produkter.

Fabrikken skal fra starten beskæftige ca. 45 mand og placeres i 5000 m2 lokaler ved siden af den nuværende udviklings- og testafdeling på Vesterled i Ringkøbing.

”Vores vinduer er designet og udviklet i Danmark, så de aktiviteter ligger allerede her. Vi har adgang til den rigtige arbejdskraft, vi har faciliteterne, og vi er en del af et førende forskning- og udviklingssamarbejde omkring modularisering, dagslys og bæredygtighed. Derfor åbner vi i Ringkøbing, ” siger Finn Jespersen, adm. direktør for VELFAC A/S.

En vigtig forudsætning for beslutningen om at åbne den nye fabrik i Ringkøbing er et ambitiøst samarbejde med DTU Mekanik - Sektion for Konstruktion og Produktudvikling om at flytte fokus fra standardisering til udvikling af effektiv industriel modularisering.

"Hvis vi skal konkurrere internationalt, skal vi have opfyldt vores store mål om en styrket innovationskraft, og her har samarbejdet med DTU, om det man kalder modularisering, været afgørende for, at vi kan opfylde specialiserede kundeønsker i en effektiv masseproduktion," siger Finn Jespersen.

Fagbevægelsen 3F’s lokale afdeling i Ringkøbing Skjern skal hjælpe VELFAC og Rationel med at finde de nye medarbejdere, der skal ansættes i test og udvikling.

”3F kender deres medlemmer rigtig godt og ved, hvem der kunne have kvalifikationer og lyst til at arbejde på den nye test- og udviklingsfabrik. Og så har vi altid haft et godt samarbejde med den lokale 3F-afdeling, derfor har vi helt naturligt bedt dem hjælpe med rekrutteringen, ” siger Thomas Tvedergaard Larsen, der er adm. direktør for Rationel.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst

Rationel: Adm. direktør Thomas Tvedergaard Larsen 72211100

Baggrund
Rationel og VELFAC er 100 % ejet af DOVISTA A/S. DOVISTA Gruppen er en ledende gruppe af virksomheder og brands, der producerer og markedsfører døre og vinduer i Danmark, Norge, Sverige, England, Tyskland, Irland og Polen. Gruppen beskæftiger 4.000 medarbejdere og omsatte for 4 mia. DKK i 2014

DOVISTA A/S ejes 100 % af danske VKR Holding A/S – en af Danmarks mest velrenommerede virksomheder med ca. 13.500 medarbejdere og aktiviteter i mere end 40 lande.

Vis ældre indlæg
Vi benytter Cookies.

Ved at klikke videre på rationel.dk, accepterer du automatisk brugen af cookies.