Websitet anvender cookies for at forbedre din oplevelse til statistik og markedsføring Læs mere her

X

Indbrudssikring af dit hjem

I Danmark sker der i gennemsnit et indbrud hvert 12. minut. Hos Rationel prioriterer vi sikring af vinduer og døre højt, så du kan føle dig tryg i dit hjem. Vores vinduer og døre er derfor som standard svære at bryde igennem. Er det alligevel nødvendigt med ekstra sikring, tilbyder vi hos Rationel to niveauer af sikringspakker. Sikringspakkerne er udviklet til at holde tyven ude i op til 3 minutter. Det gør, at tyven ofte opgiver at bryde ind.

Testet for indbrudssikring

Det skal ikke være let at være tyv. Vi har professionelle testarbejdere til at teste, om vores vinduer er indbrudssikre. De tester ved at prøve at bryde ind, som en indbrudstyv typisk ville gøre det, nemlig ved at fjerne vinduesrammen og derefter ruden, da det larmer for meget at smadre den. Se selv i videoen, hvordan vi tester for indbrudssikring.

Rationel kan tilbyde 2 niveauer af sikringspakker.  Læs mere  her

Kom indbrudstyven i forkøbet

Det er svært helt at forhindre indbrud. Men du kan selv gøre meget for at komme tyven i forkøbet. For indbrudstyve er det vigtigste at kunne arbejde uforstyrret uden at blive set eller hørt.
Derfor foretrækker tyven:

1) Find og tjek husets mest oplagte indbrudssteder

2) Tjek at vinduer og døre er vedligeholdte og ikke er rådne eller på anden måde slidte

3) Sørg for at indbrudssikre udsatte vinduer og døre

4) Vær opmærksom på høj og tæt beplantning, som tyven kan skjule sig bag

Indbrudsrisikoen og -stederne afhænger altså af husets beliggenhed og omgivelser. Derfor bør du gennemgå din bolig med indbrudstyvens øjne og indbrudssikre de mest udsatte steder.

Indbrudssikring i forhold til beliggenhed

Indbrudssikring i byområder

Bor du i et bykvarter, vil indbrudstyven gå efter steder med støj, der camouflere den larm, som tyven laver. Risikoen for at blive opdaget er stor i byen. Derfor vil tyven larme mindst muligt.

At smadre en rude larmer og øger risikoen for at blive opdaget. Derfor vil tyven ofte forsøge at fjerne ruden uden at smadre den. Vi anbefaler derfor, at vinduerne er sikkerhedslimet langs rudens kanter. Det gør det vanskeligere at fjerne ruden.

Tyven kan også forsøge at bryde rammer og karme op – oftest ved hjælp af forskelligt værktøj som koben, skruetrækker og hobbykniv. Vil du gøre det arbejde ekstra vanskeligt for tyven, anbefaler vi, at du vælger vinduer og døre med trepunktslukke og hærdede hagekolver. Det vil sige, at låsen tager fat i karmen tre steder, og kolverne (de kroge som lukker ind i karmens beslag eller slutblik) er udformet som kroge. Det gør, at vinduerne og dørene kan modstå tyvens omfattende hærværk og vold over længere tid og dermed er mere indbrudssikre. Desuden vil forstærkede hængsler og slutblik samt skråtstillede skruer yderligere gøre vinduer og døre ekstra modstandsdygtige over for indbrud.

Indbrudssikring i afsides områder

Ligger din bolig i et område med langt til nærmeste nabo og få forbipasserende, har tyven ideelle betingelser. Risikoen for at blive opdaget her er ikke så høj som i byen.

Ved indbrud i afsides områder smadres flere ruder end i byen, da tyven kan tillade sig at larme mere. Derfor anbefaler vi, at du sikrer dine vinduer yderligere med laminerede ruder, da de er sværere at smadre. Hos Rationel får du laminerede ruder med vores Sikringspakke 2, som også indeholder alt sikkerhedsudstyret fra Sikringspakke 1

Hvilke døre og vinduer skal du indbrudssikre?

Der er stor forskel på, hvor i huset tyven foretrækker at bryde ind. Det er derfor en god ide at overveje hvilke vinduer og døre i din bolig, der er mest udsatte. Så kan du indbrudssikre dit hus bedst, hvor risikoen er størst.

Som udgangspunkt bør alle yderdøre i din bolig være særligt sikrede. Tyven vil ofte forsøge at finde husets svageste punkt. Har du for eksempel ikke indbrudssikret kælderdøren, er det sandsynligvis der, tyven vil bryde ind, da han her kan arbejde uforstyrret for naboer og forbipasserende.

Vinduer og døre placeret ud mod vejen med frit udsyn er ikke så indbrudstruede, da de færreste indbrudstyve vil forsøge at bryde disse op. Risikoen for at blive opdaget er for stor. Derimod er døre og vinduer på dit hus’ bagside eller døre og vinduer, som er svære at se for forbipasserende og naboer, yndede indbrudssteder. Her kan tyven arbejde skjult. Til de døre og vinduer anbefaler vi vores sikringspakke 1. Bor du på landet eller i et område med meget støj, anbefaler vi, at du yderligere sikrer dine vinduer og døre med laminerede ruder. Laminerede ruder får du sammen med sikkerhedsudstyret fra sikringspakke 1 i vores sikringspakke 2

Hos Rationel anbefaler vi Sikringspakke 1 til boliger i byen, hvor indbrudstyven ikke ønsker at larme. Rationel AURA PREMIUM og Rationel AURAPLUS PREMIUM leveres som standard med Sikringsspakke 1. Sikringsspakke 2 anbefaler vi til boliger beliggende i afsides områder. Her kan tyven støje mere og går ikke af vejen for at smadre ruder.

5 gode råd til indbrudssikring af dit hjem

1 Husk at låse yderdøre, samt lukke og haspe alle vinduer. Vidste du, at greb med børnesikring fra Rationel også er en sikring?
2 Lås værktøj, haveredskaber, stiger o. lign. inde. Tyven anvender ofte redskaber fundet på stedet til at begå indbruddet med.
3 Installér udendørsbelysning, der tænder automatisk ved bevægelse.
4 Sørg for, at hegnet eller hækken omkring huset ikke er så høj, at tyven kan skjule sig.
5 Underret dine naboer, så de kan holde øje med dit hjem, mens du er væk.

Få flere gode råd om indbrudssikring

Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside kan du læse mere om, hvordan du kan tyverisikre din bolig bedst muligt.

Indbrudssikring